logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes239
Včera739
Týden3396
Měsíc17741
CELKEM1971534

  • Vaše IP adresa: 18.191.189.85
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

6
Online
Previous Next

Kurz logopedické prevence

V současné době je více než 40 procent odkladů školní docházky odůvodňováno jazykovými problémy či špatnou výslovností. Proto se znojemská Střední pedagogická škola spojila s Asociací logopedů ve školství a nabídla studentům maturitního ročníku akreditovaný kurz primární logopedické prevence. Role školitelek se ujaly zkušené znojemské logopedky Speciálního pedagogického centra ve Znojmě Mgr. Andrea Hellmanová a Mgr. Pavlína Jungová.

Studentky pedagogické školy v minulých týdnech již absolvovaly teoretickou část kurzu, byly na náslechové hodině v logopedické třídě, seznámily se s prostředím logopedické poradny. Ještě musí absolvovat 20 hodin praxe u dětí předškolního nebo mladšího školního věku. Závěrečné zkoušky je čekají v lednu. Úspěšným absolvováním kurzu si rozšíří svoji kvalifikaci. Střední pedagogická škola již existuje ve Znojmě 46 let (dnes je součástí GPOA), ale stále musí reagovat na aktuální problémy dětí i na požadavky jejich rodičů. Pro pedagogickou školu je důležité připravovat své absolventy tak, aby dobře zvládali svou budoucí pedagogickou profesi.
Pokud bude město Znojmo i další obce uvažovat o zvýšení počtu logopedických tříd mateřských škol, letošní absolventky Střední pedagogické školy již budou mít certifikát, který jim umožní v takovém zařízení pracovat. Ve své práci u předškolních dětí se budou zaměřovat na prevenci řečových vad a cíleně podporovat přirozené komunikační schopnosti.

PaedDr. Alena Paulenková


Sdílejte tento článek