logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes534
Včera1973
Týden3960
Měsíc23316
CELKEM1977109

  • Vaše IP adresa: 18.225.35.81
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

7
Online
Previous Next

Regionální kolo YPEF 2022

Ve čtvrtek 28. dubna 2022 se uskutečnilo regionální ( Jihomoravský kraj a Vysočina) kolo 12. ročníku lesnické soutěže YPEF, které se letos přesunulo z Mendelovy univerzity do areálu U Mravence Lesíka v Brně. Z mladší kategorie nás reprezentoval tým z G4.A ve složení Suchý, Konvička a Slaný. Ze starší kategorie tým G7.A tvořený trojicí Kopečná, Reiterová, Farkaš.

Obdobně jako místní kolo i regionální se skládalo ze dvou částí. V první části si pro nás organizátoři přichystali svízelnou poznávačku. Každý tým byl vyslán do lesního areálu následovat stezku, podél které na vybraných stromech byly umístěny fotografie zvířat, vzorky různých druhů dřeva nebo plody. Po následném splnění těchto 9 stanovišť podobného charakteru uzavírala praktickou část poznávačka zvířat podle zvukové stopy. K dokončení soutěže zbýval už jen teoretický test prověřující znalosti o lese a lesnického hospodářství obsahující 20 otázek. Po vyčerpávajícím programu pro nás organizátoři přichystali táborák se špekáčky a malé pohoštění.
Odpoledne proběhlo vyhlášení výsledků soutěže. Tým G4.A svými znalostmi předčil 7 soupeřících týmů, čímž si vybojoval první místo. Úspěch pro GPOA neslavilo jen družstvo mladší kategorie, tým G7.A rovněž obdržel první místo mezi 7 zúčastněnými týmy. Díky tomu se účastníci obou družstev spolu uvidí i v národním kole, které proběhne v červnu v Kostelci nad Černými Lesy. Držte nám palce.

Dušan Farkaš, G7.A


Sdílejte tento článek