logo gpoa barva pruhledne 1 

Gymnázium, Střední pedagogická škola,
Obchodní akademie a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace
Pontassievská 3, ZNOJMO

 facebook youtube  0067 phone+420 515 158 101 0070 envelop info@gpoa.cz

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie
a Jazyková škola 
s právem státní jazykové zkoušky Znojmo,
příspěvková organizace, 
Pontassievská 3, ZNOJMO

Zřizovatel školy

logo jmk 250x

Jazyková škola nabízí

Certifikace Cisco

CNA logo

Europass

europass

Pěvecký sbor Znoimia

znoimia

Šachový kroužek

krouzek sachy

Gymoped - školní časopis

gymoped

Počet přístupů

Dnes507
Včera1973
Týden3933
Měsíc23289
CELKEM1977082

  • Vaše IP adresa: 3.139.62.103
  • Webový prohlížeč: Unknown
  • verze:

11
Online
Previous Next

Studentské aktivity ve znamení společenských věd

I poslední čtvrtletí tohoto školního roku využili někteří z našich studentů pro další vzdělávání v oblasti společenských věd formou online událostí. Z nabízených přednášek a webinářů preferovali hlavně politická, ekonomická a ekologická témata.

Ekologickou a ekonomickou rovinou se zabývaly dvě debaty, kterých se zúčastnil Jiří Meister. Webinář Která energie nahradí tu uhelnou? přibližoval možné alternativy uhelné energie, které můžeme jako lidstvo využít. Druhá online událost Od neudržitelného růstu k udržitelnému nerůstu pořádaná Městskou knihovnou v Praze a Informačním centrem OSN ČR se zabývala prohlubujícími se problémy současného světa a neudržitelností společenského uspořádání na základě ekonomického růstu.

Témata politická byla zastoupena v hojném počtu. Jakub Kroutil zvolil debatu, která se zabývala svobodou a demokracií. Kromě zajímavého tématu nabízela i výjimečné hosty, mj. i senátorku Miroslavu Němcovou. Velmi aktuální byla debata v souvislosti s blížícími se volbami, které se zúčastnila Jindřiška Hažmuková. V debatě vystoupili zástupci politických stran, hnutí a koalic, které podle předvolebních průzkumů mají největší šanci pro vstup do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Oddělení komunikace a vzdělávání Parlamentního institutu nabídlo našim studentům a pedagogům možnost zúčastnit se tří webinářů. První z nich se zaměřoval na téma Volby, volební právo a volební systémy a přiblížil proměny volebních systémů i aktuální diskusi nad touto problematikou v české společnosti. Druhý webinář Česká republika v Evropské unii se věnoval evropské integraci a také českému předsednictví v EU. Poslední webinář s názvem Český parlament a parlamentarismus přibližoval mj. legislativní proces v České republice a parlament v českém ústavním systému. Klára Němcová, Eva Kubková a Jakub Kroutil si díky účasti prohloubili své dosavadní znalosti z oblasti politiky.

Děkujeme našim inspirativním studentům za jejich aktivní přístup.

Mgr. Eva Malíková


Sdílejte tento článek